TOPlist


Databáze potravin

Krupice kukuřičná

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1490 kJ
  • Bílkoviny: 8 g
  • Tuky: 1 g
  • Sacharidy: 75 g
  • SAFA: 0.5 g
  • Cukry: 1.3 g
  • Vláknina: 4 g
  • Sůl: 0.36 g
Jedná se o nahrubo namletou sušenou kukuřici. Stejně jako ostatní výrobky z obilovin je především zdrojem škrobu, neplnohodnotných bílkovin, malého množství tuku, vitaminů (především skupiny B) a některých minerálních látek. Nevýhodou kukuřičných výrobků je vysoký glykemický index. Kukuřice neobsahuje lepek, proto se hodí i pro bezlepkovou dietu. Kukuřičnou krupici lze využít pro přípravu kaše, polenty, placek nebo pečiva.

Náhrada

Krupice je především zdrojem energie bez významného přínosu příznivých živin, proto ji konzumujte pouze v omezeném množství. Místo kukuřičné krupice můžete použít krupici vyrobenou z jiných obilovin.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma