TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Závin jablkový

Zpět
  • Autor: martashi
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Dochucovadla:

množství vody si regulujeme podle potřeby

Energetická hodnota celkem: 5682 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 42, Sacharidy (g): 204, SAFA (g): 8, Cukry (g): 101, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 284 kJ

Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 10.2, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 5.1, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Těsto zaděláme smícháním vlažné vody se lžičkou octa a lžičkou oleje, vypracujeme hladké těsto které necháme pod miskou odpočinout alespoň 10minut.Pak ho rozválíme případně vytáhneme na utěrce do požadované velikosti : pomastíme sádlem nebo máslem, lehce posypeme strouhankou pak dáme vrstvu jablek se skořicí (cukr jen podle sladkosti jablek), na jablka dáme sekané vlašské ořechy a rozinky podle chuti. Zarolujeme do závinu pomastíme a upečeme do růžova.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři