TOPlist


Mrkvové šátečky - "Stobí šlápoty Devět skal"

  • Uživatelský recept
  • Autor: nevzdavatse
  • Porce: 70.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mrkev200
Mouka pšeničná polohrubá400
Hera250
Kypřící prášek do pečiva13

Energetická hodnota celkem: 12961 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 184, Sacharidy (g): 307 SAFA (g): 86 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 185 kJ

Bílkoviny (g): 0.7, Tuky (g): 2.6, Sacharidy (g): 4.4 SAFA (g): 1.2 Cukry (g): 0.2 Vláknina (g): 0.3 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Nastrouháme najemno mrkev, přidáme polohrubou mouku ( lze nahradit špaldovou nebo celozrnnou nebo namíchat - vláčnost záleží na šťavnatosti mrkve, ale v tomto případě mouky zpravidla o trochu méně ), 1 heru a jeden prášek do pečiva. Vypracujeme vláčné těsto, lépe se s ním pracuje, když je alespoň hodinu "odpočinuté" ve folii v lednici. Rozválíme na slabou placku a rádýlkem děláme čtverečky asi 5 x 5 cm. Propícháme je vidličkou a klademe malé kopečky domácí zavařeniny. Pokud je zavařenina řídká, lze do ní zamíchat trochu vanilkového pudinkového prášku. Protější rohy pevně stiskneme k sobě a malé šátečky skládáme na pečící papír. Pečeme "do okrova" při teplotě 170°C ( kolem 10 minut ). Nemusíte cukrovat.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma