TOPlist


Celozrnný jablečný perník

  • Uživatelský recept
  • Autor: Nunanka
  • Porce: 10.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kypřící prášek do perníku10
Jablko300
Mouka špaldová celozrnná150
Vejce celé (syrové)55
Cukr bílý (řepný, třtinový)30
Vlašské ořechy (nesolené)20
Poleva tmavá Dr. Oetker30

Energetická hodnota celkem: 5058 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 178 SAFA (g): 15 Cukry (g): 74 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 506 kJ

Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 17.8 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 7.4 Vláknina (g): 2.1 Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Jablka svařit a rozmixovat s trochou vody na pyré. Vychladlé pyré smíchat s ostatními ingrediencemi, přidat nasekané ořechy a péct v menší formě cca 35 minut na 170 st. Po vychladnutí polít tenkou vrstvou polevy (možné vynechat).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma