TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Celozrnný jablečný závin s tvarohem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 14.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 7353 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 246 SAFA (g): 23 Cukry (g): 73 Vláknina (g): 34 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 525 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 3.4, Sacharidy (g): 17.6 SAFA (g): 1.6 Cukry (g): 5.2 Vláknina (g): 2.4 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Jogurt smícháme s olejem a vejcem, přidáme špetku soli a čekankový sirup (v případě silnější laktózové intolerance použijte bezlaktózový jogurt). Postupně zapracujeme mouku, aby nám vzniklo nelepivé těsto, v případě potřeby přidáme mouku nebo naopak jogurt na zředění. Těsto zabalíme do folie a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si připravíme jablečnou náplň. Jablka nakrájíme na kostičky, zakápneme citronovou šťávou a ochutíme skořicí. Přidáme rozinky předem namočené v rumu a vmícháme i hrudkovitý tvaroh. Těsto vyválíme na tenký obdélník, doprostřed rozprostřeme náplň a zabalíme. Okraje slepíme žloutkem a celý závin ještě potřeme rozšlehaným žloutkem. Závin pečeme při 170 stupních cca 30 minut. Pokud by nám závin připadal málo sladký, můžeme před podáváním lehce pocukrovat. Hmotnost hotového pokrmu 920 g, hmotnost jedné porce cca 65 g.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři