- Autor: Jirina55
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Masox (hotový výrobek) | 30 | 
| Zelí bílé hlávkové | 400 | 
| Brambory (syrové) | 400 | 
| Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 | 
| Citronová šťáva | 30 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 30 | 
| Sůl | 10 | 
Dochucovadla:
sůl, ocet nebo citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 2721 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 22, 
                                                        Tuky (g): 5, 
                                                        Sacharidy (g): 125,
                                                        SAFA (g): 2,
                                                        Cukry (g): 52,
                                                        Vláknina (g): 17,
                                                        Sůl (g): 11
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 680 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 31.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Hlávkové zelí nakrájíme na kostičky . Zvlášť si uvaříme na kostičky nakrájené brambory. Jednu polovinu brambor rozmixujeme a spolu s druhou polovinou a vývarem z brambor vložíme do zeleninového vývaru Polévkový základ nám zahustí rozmixované brambory. Polévku zjemníme mlékem, mírně osolíme, osladíme a okyselíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









