- Autor: Jirina55
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Masox (hotový výrobek) | 30 |
Zelí bílé hlávkové | 400 |
Brambory (syrové) | 400 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Citronová šťáva | 30 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 30 |
Sůl | 10 |
Dochucovadla:
sůl, ocet nebo citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 2721 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 125,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 52,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 680 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 31.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Hlávkové zelí nakrájíme na kostičky . Zvlášť si uvaříme na kostičky nakrájené brambory. Jednu polovinu brambor rozmixujeme a spolu s druhou polovinou a vývarem z brambor vložíme do zeleninového vývaru Polévkový základ nám zahustí rozmixované brambory. Polévku zjemníme mlékem, mírně osolíme, osladíme a okyselíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.