TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Australská buchta z červené řepy (Chocolate beetroot cake/muffines)

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 36.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 17479 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 232, Sacharidy (g): 450 SAFA (g): 43 Cukry (g): 237 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 486 kJ

Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 6.4, Sacharidy (g): 12.5 SAFA (g): 1.2 Cukry (g): 6.6 Vláknina (g): 1.1 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180° C, vymažeme máslem (olejem) plech kulatý nebo hranatý a vysypeme moukou (kokosem). Pokud pečeme muffiny, připravíme se košíčky. V míše promícháme suché suroviny: mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a cukr. V druhé míse lehce promícháme nastrouhanou uvařenou červenou řepu s vajíčky a olejem. Je možné přidat ještě asi deci rumu. Přimícháme postupně suché suroviny do mokrých, až nám vznikne mokré těžké a červené těsto. Nalijeme na plech a pečeme asi 40 – 50 minut. Pokud pečeme muffiny, vyjdou z toho asi tři plechy muffins po 6 muffinech. Pečou se kratší dobu, asi 35 – 40 minut. Těsto nabude, ale ne moc, na povrchu by mělo být popraskané. Buchtu je možné polít čokoládovou polevou z másla, rumu, kakaa a cukru (možno i kokosu). A je to.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 11. 2018 20:43
Lákavá inspirace, určitě zkusím :-).
26. 11. 2018 18:33
To vůbec neznám :-)))) dík

Naši partneři