TOPlist


Štafetky korpus

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Bílek (syrový)70
Cukr moučka120
Mouka pšeničná hladká80
Vlašské ořechy (nesolené)100

Energetická hodnota celkem: 6120 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 62, Sacharidy (g): 190 SAFA (g): 5 Cukry (g): 124 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 612 kJ

Bílkoviny (g): 3.2, Tuky (g): 6.2, Sacharidy (g): 19 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 12.4 Vláknina (g): 0.9 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Krém: mleté ořechy, zakysaná smetana (smícháme množství podle potřeby a dopočítáme)

Postup přípravy

S cukrem ušlehané bílky smícháme se směsí mletých ořechů a mouky, rozestřeme na pečicí papír do tenké vrstvy. Pečeme při 190°C asi 7-8 minut (do světle růžova). Po upečení stáhneme z plechu a přikryjeme dalším pečicím papírem. Po vychladnutí potřeme náplní a buď srolujeme a krájíme nebo nakrájíme na stejné pruhy, skládáme a krájíme na hranolky. Tradiční je kávový krém, já plním zakysankou s ořechy. Konce máčíme do čokolády.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma