- Autor: Hanka Malkova
 - Doba přípravy (min.): 30
 - STOB recept
 - Porce: 24.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Čokoláda hořká 50 % průměr | 75 | 
| Rum | 20 | 
| Čekankový sirup | 12 | 
| Kokos mletý | 40 | 
| Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 | 
| Vločky ovesné | 50 | 
Dochucovadla:
1 malá kulička 7 g, celkem cca 24 kuliček
Energetická hodnota celkem: 3879 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 15, 
                                                        Tuky (g): 53, 
                                                        Sacharidy (g): 94,
                                                        SAFA (g): 38,
                                                        Cukry (g): 45,
                                                        Vláknina (g): 25,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 162 kJ
Bílkoviny (g): 0.6, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 3.9, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 1.9, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vločky nameleme a namočíme do mléka, necháme chvíli nabobtnat. Přidáme mletý kokos, rum, čekankový sirup (lze případně nahradit medem nebo úplně vynechat) a promícháme. Čokoládu si rozpustíme na vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Vmícháme do připravené směsi a uhněteme těsto požadované konzistence (dle potřeby případně zředíme mlékem nebo naopak zahustíme mletými vločkami nebo kokosem). Z těsta tvarujeme kuličky, které obalíme v kokosu (kuličky můžeme lehce pokapat rumem, aby se na nich kokos držel). Kuličky uchováváme v chladu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






