- Autor: spacirek
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Mrkev | 150 |
| Červená řepa sterilovaná | 250 |
| Rukola | 100 |
| Malva hořčice plnotučná | 8 |
| Citronová šťáva | 20 |
| Olej olivový | 40 |
| Med | 8 |
| Slunečnicová semínka (nesolená) | 10 |
Energetická hodnota celkem: 2661 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 887 kJ
Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Do mísy si připravíme dresink z olivového oleje, citronové šťávy, hořčice a medu (lze použít i agávový sirup). Všechny suroviny promícháme až se zcela spojí. Do dresinku přidáme uvařenou řepu nakrájenou na proužky, mrkev naškrabanou na tenké plátky škrabkou na brambory a promícháme. Těsně před podáváním přidáme rukolu a opražená slunečnicová semínka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






