TOPlist


Červený salát

  • Uživatelský recept
  • Autor: spacirek
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mrkev150
Červená řepa sterilovaná250
Rukola100
Malva hořčice plnotučná8
Citronová šťáva20
Olej olivový40
Med8
Slunečnicová semínka (nesolená)10

Energetická hodnota celkem: 2661 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 48 SAFA (g): 7 Cukry (g): 36 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 887 kJ

Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 16 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 1

Postup přípravy

Do mísy si připravíme dresink z olivového oleje, citronové šťávy, hořčice a medu (lze použít i agávový sirup). Všechny suroviny promícháme až se zcela spojí. Do dresinku přidáme uvařenou řepu nakrájenou na proužky, mrkev naškrabanou na tenké plátky škrabkou na brambory a promícháme. Těsně před podáváním přidáme rukolu a opražená slunečnicová semínka.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma