TOPlist


Halibut s italským rizotem a špenátem

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule100
Česnek20
Olej řepkový14
Parmezán 32%25
Rýže Arborio (v suchém stavu)220
Špenát500
Víno bílé suché150
Zeleninový vývar (čistý)400
Halibut (syrový)600
Sůl4

Energetická hodnota celkem: 8551 kJ

Bílkoviny (g): 167, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 233 SAFA (g): 14 Cukry (g): 17 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 2138 kJ

Bílkoviny (g): 41.8, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 58.3 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 4.3 Vláknina (g): 4.8 Sůl (g): 2.3


Dochucovadla:

sůl, bílý pepř, citron

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme a nadrobno nakrájíme. Zvolna orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme rýži a ještě chvíli restujeme. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Poté přidáme zeleninový vývar a pomalu vaříme za pravidelného přilévání vývaru do měkka (cca 20 minut). Před servírováním přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme, dle chuti případně dosolíme. Na pánvi si na troše oleje orestujeme nadrobno nakrájený česnek, po chvíli přidáme čerstvý omytý špenát a necháme jen lehce zavadnout, dle chuti osolíme (část špenátu můžeme vmíchat přímo do rizota). Rybu nakrájíme na jednotlivé porce, očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce osolíme a opepříme a opečeme na troše oleje na pánvi, z každé strany cca 2-3 minuty (dle velikosti), aby zůstala ryba šťavnatá. Před podáváním pokapeme dle chuti citronovou šťávou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

22. 03. 2019 08:30

klosa

Doufám , že seženu toho halibuta a vyzkouším. Ryby mám ráda , ale tuhle jsem ještě neměla

19. 03. 2019 19:56

ajanka

Někde jsem slyšela, že ryba by se neměla kombinovat se špenátem nebo brokolicí, že to brání vstřebávání jódu z mořských ryb do organismu....

19. 03. 2019 17:36

zdenalan

Mám v mrazáku pstruhy, do obchodu daleko, špenát jsem teprve zasela. Příště nakoupím jinak.

18. 03. 2019 15:10

madridacka

To určitě vyzkouším. Ale o druhu ryby rozhodnu v sobotu na nákupu. Budu mít Přemečka a ten ryby rád, ale musím dát pozor na kosti. Asi bude candát.

18. 03. 2019 10:58

Coma Berenices

Sice to vypadá skvěle a není to složité, ale asi nevyzkouším nebo že by?

18. 03. 2019 08:05

klosa

To musí být výborné !Halibuta jsem zatím jedla jen uzeného.Určitě recept vyzkouším.

18. 03. 2019 06:07

nevzdavatse

Vypadá to skvěle :-).

18. 03. 2019 00:21

martashi

Dobrota :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma