TOPlist


Zelné závitky s mletým masem a houbami

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Houby čerstvé průměr400
Slanina anglická100
Játra krůtí (syrová)100
Krůtí stehno bez kůže (syrové bez kosti)400
Zelí bílé hlávkové800

Energetická hodnota celkem: 5738 kJ

Bílkoviny (g): 142, Tuky (g): 64, Sacharidy (g): 58 SAFA (g): 28 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 30 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1435 kJ

Bílkoviny (g): 35.5, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 14.5 SAFA (g): 7 Cukry (g): 5.3 Vláknina (g): 7.5 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl,pepř,medvědí česnek,majoránka, mletý kmín, k závitkům do formy můžeme vložit nové koření (pro vůni)

Postup přípravy

Na povařených listech zelí lehce rozklepneme silnější střed paličkou na maso , aby se nám list lépe roloval , pak na něj dáme náplň z okořeněného mletého masa a hub asi v centimetrové vrstvě a zabalíme tak aby maso nevypadávalo, Závitky naskládáme do pečicí formy (vymazané olejem nebo vyložené pečicí folií) a na každý položíme plátek anglické slaniny. Pečeme asi 25-30minut při 180°C. Náplň: mleté maso,nakrájené houby,mletá krůtí játra,koření,

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma