TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bramborový salát s matjesy a jablkem

Zpět
  • Autor: Dieta-Davidek
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

uvařené středně velké brambory, nejlépe typu A 4 ks červené matjesy v oleji 300 g jarní cibulka 3 ks sladkokyselé okurky 2 ks menší zelené jablko 1 ks olivový olej 4 lžíce šťáva z 1/2 citronu sůl a čerstvě namletý pepř čerstvý kopr 3 snítky

Energetická hodnota celkem: 771 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 0, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Matjesy nakrájejte na velikost sousta. Okurky nakrájejte na tenká půlkolečka a jarní cibulky na šikmé tenké plátky i se zelenou částí. Jablko nakrájejte na menší kousky i se slupkou. Všechny ingredience dejte do mísy, zalijte olejem a šťávou z citronu, osolte a opepřete podle chuti a vše jemně promíchejte, aby se brambory nerozpadly. Salát dozdobte nasekaným čerstvým koprem. TIP: Pokud nemáte rádi kopr, můžete použít hladkolistou petržel nebo pažitku. Ingredience do salátu lze nakrájet i na malé kostičky, chutě se ještě lépe propojí. Pokud vydržíte, salát je mnohem lepší druhý den, když se vše krásně uleží.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 01. 2019 13:30
Opravdu nevím, jaký smysl má opisovat sem recepty z webů, i s těmi cizími fotkami, kupříkladu tenhle je zde https://fresh.iprima.cz/s-klarou-v-kuchyni-bramborovy-salat-s-matjesy-a-jablkem
A když navíc jsou ingredience z databáze potravin zadané naprosto scestně, nemá recept ani žádnou užitečnost ani pro tebe , ani pro ostatní uživatele STOBu, ba přímo naopak - když jsou číselné hodnoty kalorií i živin tak říkajíc "mimo mísu", může to mít pro sestavování jídelníčku neblahé následky. Pokud si takovýhle recept dáváš do vlastního sebekoučinku, jedině si lžeš do vlastní kapsy.
300 g matjesů v oleji a 4 lžíce olivového oleje opravdu nejsou jen dochucovadla bez kalorií a bez živin a o tom, že dvě sterilované okurky mají jen 25 g, bych s úspěchem pochybovala.
A ty to všechno máš jako jednu porci, zatímco původní recept je myslím na 2-3 porce.
Ostatní tvoje recepty po letmém zhlédnutí mají podobnou kvalitu.
Když už tedy trpíš mánií chlubit se cizím peřím, zkus to prosím dělat aspoň pořádně, tak aby to nepáchalo škodu.

Naši partneři