- Autor: Jirina55
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 55 |
Masox (hotový výrobek) | 10 |
Brambory (syrové) | 300 |
Máslo čerstvé | 30 |
Hlíva ústřičná | 400 |
Dochucovadla:
česnek, medvědí česnek, sůl
Energetická hodnota celkem: 2898 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 725 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 19.8, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Hlívu nakrájíme na proužky, brambory na kostičky a oboje orestujeme na kousku másla, zalijeme vodou, přidáme kostičku masoxu (nejlépe houbový) a uvaříme do měkka. Zahustíme nastrouhanou bramborou a ochutíme česnekem. Pro zpestření chuti můžeme přidat vejce
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.