TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Polévka z červené čočky

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bylinky dle chuti

Energetická hodnota celkem: 3443 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 134 SAFA (g): 4 Cukry (g): 39 Vláknina (g): 39 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 861 kJ

Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 33.5 SAFA (g): 1 Cukry (g): 9.8 Vláknina (g): 9.8 Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Mrkev překrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme do hrnce s rozehřátým olejem a krátce restujeme na mírném plamenu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Společně dále restujeme, cibuli dosklovata. Posléze přidáme plechovku konzervovaných pokrájených rajčat (použít ale můžeme i rajčatový protlak), krátce společně provaříme a do hrnce přidáme hrnek červené čočky. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou. Dochutíme solí a pepřem, podle síly vývaru. Vaříme. V průběhu přidáme nastrouhaný zázvor (podle chuti ho může být víc, nebo naopak méně) a také česnek. Vaříme pod pokličkou na mírném plamenu asi 25 až 30 minut, dokud čočka zcela nezměkne. Podávat můžeme ozdobené čerstvými bylinkami.

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 03. 2020 10:39
Dělám dle tototo receptu už podruhé, předtím jsem neznala. S manželem jsme si oblíbili :-)
27. 11. 2017 23:49
Tento recept neznám. Vyzkouším Ho.
04. 03. 2017 11:18
Tak jsem vyzkoušela a všem doma chutnala
27. 02. 2017 21:11
vypadá to dobře
20. 02. 2017 17:40
Super inspirace
17. 02. 2017 15:25
tak tohle zkusím, červenou čočku mám ráda.

Naši partneři