TOPlist


Žemlový knedlík

  • Uživatelský recept
  • Autor: Jirina55
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Houska vícezrnná300
Vejce celé (syrové)110
Mléko polotučné (1,5 % tuku)200
Moravské uzené150

Energetická hodnota celkem: 5154 kJ

Bílkoviny (g): 70, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 147 SAFA (g): 12 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1289 kJ

Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 36.8 SAFA (g): 3 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Vícezrnou housku - nejlépe z předchozího dne nakrájíme na kostičky , na kostičky nakrájíme i kousek libového uzeného masa a na máslem vymaštěném plechu osušíme v troubě. Oddělíme žloutek od bílku a bílky ušleháme na sníh. Do mléka vmícháme žloutky. Osušenou housku s uzeným vložíme do misky, přidáme sníh a podle potřeby zvlhčíme mlékem se žloutky. Nemusíme solit - sůl máme v uzeném mase. Hmotu o hustotě tak aby šly tvarovat koule vytvarujeme na knedlíky , které vaříme v páře - v parním nebo multifunkčním hrnci. Pokud nemáme ani jedno ani druhé, můžeme použít pařákovou vložku na napařování knedlíků. Vaříme podle velikosti cca 15 až 20 minut. Podáváme se zelím nebo zeleninovým salátem

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma