TOPlist


Databáze potravin

Houska vícezrnná

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1110 kJ
  • Bílkoviny: 9 g
  • Tuky: 4.5 g
  • Sacharidy: 45 g
  • SAFA: 0.9 g
  • Cukry: 2.7 g
  • Vláknina: 5.8 g
  • Sůl: 1.4 g
Jedná se většinou o pšeničné pečivo s přídavkem vícezrnné směsi. Pečivo je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je díky obsaženým semínkům mírně vyšší. Vícezrnné pečivo má mírně vyšší obsah vlákniny, vitaminů a minerálních látek než běžné bílé pečivo. Stále se však jedná především o zdroj energie, konzumujte proto toto pečivo v přiměřeném množství. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma