TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Houska vícezrnná průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1110 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 0.9 g
Tuky: 4.5 g Cukry: 2.7 g
Sacharidy: 45 g Vláknina: 5.8 g
Sůl: 1.4 g

Jedná se většinou o pšeničné pečivo s přídavkem vícezrnné směsi. Pečivo je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je díky obsaženým semínkům mírně vyšší. Vícezrnné pečivo má mírně vyšší obsah vlákniny, vitaminů a minerálních látek než běžné bílé pečivo. Stále se však jedná především o zdroj energie, konzumujte proto toto pečivo v přiměřeném množství. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři