TOPlist


Maková bábovka

  • Uživatelský recept
  • Autor: ajanka
  • Porce: 15.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko polotučné (1,5 % tuku)400
Mouka pšeničná celozrnná125
Mouka špaldová celozrnná125
Hera65
Cukr bílý (řepný, třtinový)80
Vejce celé (syrové)165

Energetická hodnota celkem: 8503 kJ

Bílkoviny (g): 67, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 270 SAFA (g): 32 Cukry (g): 102 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 567 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 4.9, Sacharidy (g): 18 SAFA (g): 2.1 Cukry (g): 6.8 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Bílky vyšleháme se špetičkou soli v hustý sníh. Žloutky utřeme v míse s cukrem a herou. Přisypeme mlety mák,dáme mléko a promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s pr.do peč., Promícháme a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme do bábovkové forrmy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme při 175 st. asi 45 - 60 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma