TOPlist


Dvoubarevná buchta s tvarohem

  • Uživatelský recept
  • Autor: yfca5
  • Porce: 20.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká500
Cukr bílý (řepný, třtinový)250
Vejce celé (syrové)55
Olej rýžový100
Kypřící prášek do pečiva20
Mléko trvanlivé odstředěné (0,5 % tuku)300
Tvaroh odtučněný průměr250
Kakao Holandské (v suchém stavu)50
Pudinkový prášek10

Energetická hodnota celkem: 17798 kJ

Bílkoviny (g): 115, Tuky (g): 121, Sacharidy (g): 667 SAFA (g): 32 Cukry (g): 279 Vláknina (g): 31 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 890 kJ

Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 6.1, Sacharidy (g): 33.4 SAFA (g): 1.6 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 1.6 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady (500g mouky+ 200g cukru + 1ks vejce + kypřící prášek + 50g kaka + 100ml oleje + 250ml mléka). Mléko dáváme dle potřeby tak aby těsto bylo lité ale ne moc tekuté. Tuto směs dáme do předem vymazané a moukou, mandlemi, kokosem, oříšky... vysypané formy. Potom uděláme tvarohovou náplň (250g tvarohu + 50g cukru + 50ml mléka + 10g vanilkového pudingu) smícháme a navrstvíme na tmavou hmotu vrstvit můžeme jakkoli nejčastěji se dělá šikmá mřížka. A dáme péct zde postupujeme dle zkušenosti s vlastní troubou. Po vychladnutí nakrájíme. Samozřejmě cukr můžeme ubrat a mléko vždy dáváme dle potřeby.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

12. 05. 2019 18:22

nevzdavatse

Děkuji za nápad, určitě zkusím :-).

12. 05. 2019 14:28

martashi

To vypadá moc dobře

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma