TOPlist


Srnčí hřbet z toustového chleba (slaný dort)

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Chléb toastový celozrnný průměr200
Šunka krůtí nejvyšší jakosti200
Šunka vepřová nejvyšší jakosti50
Madetka tavený smetanový sýr 45%100
Tvaroh polotučný průměr250
Okurka salátová250
President L´edam plátkový sýr 47%100
Rajčata cherry50
Olivy černé30
Olivy zelené ve slaném nálevu30
Mandle (nesolené)50
Salát ledový150

Energetická hodnota celkem: 8164 kJ

Bílkoviny (g): 153, Tuky (g): 96, Sacharidy (g): 113 SAFA (g): 42 Cukry (g): 27 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 14

Energetická hodnota na 1 porci: 680 kJ

Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 9.4 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 2.3 Vláknina (g): 1.7 Sůl (g): 1.2


Dochucovadla:

Pomazánka: tavený sýr,tvaroh,strouhaná šunka

Postup přípravy

Z krajíčků toustového chleba odkrojíme kůrky a lehce je přejedeme válečkem na nudle.Srnčí hřbet vysteleme potravinářskou folií a vyskládáme plátky připraveného chleba. Řádně pomažeme pomazánkou ze sýra,tvarohu a šunky, další vrstvu tvoří plátky šunky, další pomazánka,další plátky salátové okurky nakrájené po délce na tenko, předposlední vrstvu tvoří plátkový sýr a poslední vrstvu opět toustový chléb,který klademe pomazanou stranou na sýr(aby přilnul a držel) a bude nám tvořit dno dortu po vyklopení z formy,Zatížíme a dáme odpočinout do lednice.Po vyklopení z formy natřeme povrch zbylou pomazánkou a posypeme plátkovými mandličkami, dozdobíme rajčátky a olivami a celý hřbet posadíme do lůžka z ledového salátu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma