- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Dochucovadla:
sůl, pepř,kmín,
Energetická hodnota celkem: 5652 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 189,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 188 kJ
Bílkoviny (g): 1.6, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 6.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Brambory předem uvařené ve slupce oloupeme ,nastrouháme na jemném struhadle, přidáme kvásek z droždí,trochy mléka a cukru, trochy mouky.Vejce, mléko,sezamová semínka, slunečnicová semínka, mouku,sůl,pepř, mletý kmín a umícháme v těsto,které necháme vykynout do dvojnásobku původního množství. Pak tvoříme lžicí kousky které po rozplácnutí pečeme po lehkém potření nebo postříkání olejem nebo sádlem v troubě ( v původním receptu se smaží ve vrstvě oleje, ale mě se to zdálo zbytečně mastné)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.