TOPlist


Racuchy

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 30.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Slunečnicová semínka (nesolená)20
Sezamová semínka10
Cukr hnědý (řepný, třtinový)1
Droždí čerstvé lisované40
Sádlo vepřové škvařené5
Olej řepkový10
Mléko plnotučné (3,5 % tuku)100
Vejce celé (syrové)55
Mouka žitná celozrnná100
Mouka pšeničná hladká100
Hrachová mouka50

Energetická hodnota celkem: 5652 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 42, Sacharidy (g): 189 SAFA (g): 14 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 188 kJ

Bílkoviny (g): 1.6, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 6.3 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 0.4 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř,kmín,

Postup přípravy

Brambory předem uvařené ve slupce oloupeme ,nastrouháme na jemném struhadle, přidáme kvásek z droždí,trochy mléka a cukru, trochy mouky.Vejce, mléko,sezamová semínka, slunečnicová semínka, mouku,sůl,pepř, mletý kmín a umícháme v těsto,které necháme vykynout do dvojnásobku původního množství. Pak tvoříme lžicí kousky které po rozplácnutí pečeme po lehkém potření nebo postříkání olejem nebo sádlem v troubě ( v původním receptu se smaží ve vrstvě oleje, ale mě se to zdálo zbytečně mastné)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma