TOPlist


Borůvkový koláč s jogurtem

  • Uživatelský recept
  • Autor: madridacka
  • Porce: 15.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hollandia Selský jogurt bílý 200
Borůvky600
Kypřící prášek do pečiva5
Vejce celé (syrové)110
Olej olivový80
Cukr bílý (řepný, třtinový)180
Mouka pšeničná polohrubá250
Mouka pšeničná hladká120
Cukr moučka80
Jihočeské máslo 82%30

Energetická hodnota celkem: 16229 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 130, Sacharidy (g): 597 SAFA (g): 34 Cukry (g): 308 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1082 kJ

Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 39.8 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 20.5 Vláknina (g): 2.1 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Mouku polohrubou, cukr a prášek do pečiva promícháme, přidáme jogurt (nebo mléko), olej a vajíčka a vše promícháme (vařečkou či ponorným mixerem. Naliji na pekáček vyložený pečícím papírem, posypu borůvkami či jiným ovocem a nahoru posypu žmolenkou z másla, práškového cukru a hladké mouky. Tentokrát jsem orientačně vážila, ale jinak 2 kelímky pol. mouky a polovici prdopeče, kelímek cukru, kelímek bílého jogurtu či mléka, půl kelímku oleje a dvě vejce - kelímek vyhodím, suroviny promíchám těsto naliji do pekáčku, jakékoli ovoce a žmolenku od oka.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma