- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 6.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Cukr třtinový hnědý | 8 |
| Vločky ovesné | 30 |
| Slunečnicová semínka (nesolená) | 20 |
| Borůvky | 150 |
| Maliny | 150 |
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 25 |
| Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 400 |
| Puding průměr (prášek) | 40 |
| Rum | 15 |
| Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 280 |
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 4295 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 158,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 77,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 716 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 26.3, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 12.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Pudink uvaříme (v trochu menším množství mléka), lehce osladíme a necháme vychladnout. Přikryjeme fólií, aby se nevytvořil škraloup. Až bude mít pokojovou teplotu vyšleháme společně s řeckým jogurtem, přidáme trochu rumu a můžeme ještě dochutit vanilkou. Slunečnicová semínka a vločky krátce opražíme nasucho na pánvi, přidáme trochu třtinového cukru a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Směs sesypeme z pánve, rozprostřeme do jedné vrstvy a necháme vychladnout. Ovoce omyjeme a dle potřeby překrojíme. Do skleničky dáme vrstvu krému, ozdobíme ovocem a posypeme semínkovo-vločkovou granolou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






