TOPlist


Židovský perník

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 60.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Med400
Olej olivový80
Vejce celé (syrové)275
Mouka špaldová celozrnná500
Cukr bílý (řepný, třtinový)150
Kypřící prášek s vinným kamenem10
Marhuľový džem180
Rozinky60
Vlašské ořechy (nesolené)60
Destiláty, lihoviny 40 % alkoholu (vodka, slivovice, whisky)20
Espresso (bez mléka a cukru)250

Energetická hodnota celkem: 23562 kJ

Bílkoviny (g): 114, Tuky (g): 151, Sacharidy (g): 933 SAFA (g): 27 Cukry (g): 554 Vláknina (g): 51 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 393 kJ

Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 15.6 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 9.2 Vláknina (g): 0.9 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Sóda bicarbona 1 kávová lyžička, ml.zázvor 1 k.l., škorica 1k.l., nové korenie mleté 0,5 k.l.,

Postup přípravy

V jednej mise si zamiešame si múky, cukor, sódu bicarbónu a prášok do pečenia. Pridáme hrozienka a posekané orechy. V druhej mise vymiešame vajíčka (5ks) s olejom. K vyšľahaným vajíčkam striedavo pridávame med,ktorý sme si zohriali, zmiešali s kávou a whisky (rumom, arómou...) a sypkú múčnu zmes. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný pkech. Pečieme na 180°C cca 30 až 40min. Doba pečenia zavisí od výšky koláča/rozmerov plechu. Po upečení je dobré dať chladnúť na mriežku. Môžete posypať cukrom/ pokvapjať čokolád9v/rozrezať a natrieť džemom/ alebo dať fžem a polevu. Záleží od vás ;)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma