TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Židovský perník

Zpět
  • Autor: keridwen1
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 60.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sóda bicarbona 1 kávová lyžička, ml.zázvor 1 k.l., škorica 1k.l., nové korenie mleté 0,5 k.l.,

Energetická hodnota celkem: 23562 kJ

Bílkoviny (g): 114, Tuky (g): 151, Sacharidy (g): 933, SAFA (g): 27, Cukry (g): 554, Vláknina (g): 51, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 393 kJ

Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 15.6, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 9.2, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0

Postup přípravy

V jednej mise si zamiešame si múky, cukor, sódu bicarbónu a prášok do pečenia. Pridáme hrozienka a posekané orechy. V druhej mise vymiešame vajíčka (5ks) s olejom. K vyšľahaným vajíčkam striedavo pridávame med,ktorý sme si zohriali, zmiešali s kávou a whisky (rumom, arómou...) a sypkú múčnu zmes. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný pkech. Pečieme na 180°C cca 30 až 40min. Doba pečenia zavisí od výšky koláča/rozmerov plechu. Po upečení je dobré dať chladnúť na mriežku. Môžete posypať cukrom/ pokvapjať čokolád9v/rozrezať a natrieť džemom/ alebo dať fžem a polevu. Záleží od vás ;)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři