- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně průměr | 600 |
Česnek | 20 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
mouka čočková | 50 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 20 |
Máslo čerstvé nesolené | 10 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,majoránka,
Energetická hodnota celkem: 3174 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 78,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 794 kJ
Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 19.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na jemno nastrouhanou dýni lehce osolíme a necháme "vypotit", vymačkáme a slijeme vzniklou tekutinu, vmícháme vejce,rozmačkaný česnek, koření a čočkovou nebo hrachovou mouku a mleté vlašské ořechy.(Množství mouky a ořechů řídíme množstvím ponechané tekutiny v dýni) Z vytvořené hmoty tvoříme placičky, obalujeme v mletých ovesných vločkách, klademe na plech a na vrch každé placičky dáme pár vloček másla. Pečeme do asi půl hodiny
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.