TOPlist


Pečený květák s anglickou a parmezánem

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Grana Padano 32%60
Slanina anglická50
Olej řepkový10
Květák600

Energetická hodnota celkem: 2813 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 25 SAFA (g): 23 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1407 kJ

Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 12.5 SAFA (g): 11.5 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 7.5 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky, osolíme, opepříme, pokapeme lžicí oleje a promícháme. Vložíme do zapékací misky/remosky, posypeme na kostičky pokrájenou anglickou slaninou a pečeme do měkka (asi 30 minut). Asi 2 minuty před koncem posypeme na hrubo nastrouhaným sýrem - dopečeme do roztavení sýra. Je to moc dobré, přitom jednoduché a rychlé - ideální k večeři, spolu s kváskovým chlebem. Zkoušela jsem totéž s pokrájenou zeleninou co dům dal (viz obrázek č.2: cibule, mrkev, kedluben, cuketa, řepa) a také to bylo vynikající. Sýr lze použít i jiný - vyzkoušela jsem Grana Panado, goudu nebo čedar, vše bylo vynikající. Jednou jsem měla anglické jen 20g, a také to bylo dobré.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

25. 11. 2019 15:07

muriela

Díky za rady :-)

25. 11. 2019 14:42

nevzdavatse

Muri, já dávám brokolici na pár minut do páry (tak 3) a pak ji prudce zchladím ve studené vodě. Tak zůstane pěkně zelená a šťavnatá a pak bych teprve krátce pekla a zapékala.

25. 11. 2019 14:26

sifaka

Muri, ty jsi zdatna kuchařka ale možná jsi nezkoušela-kapustičky dát na 10 min do vařící vody!…já na to přišla postupným bádáním. Jako dítě kapustičky nerad v polévkovych mražených smésích. Protože byly převařené!! Eeee. Nevím jestli by se upekly jako květák a nebyly jako pinpongové míčky, suché a tvrdé. Po 10 minutách varu chutnají jako oříšky, mňám:-) pak dej vědět...

25. 11. 2019 13:59

muriela

Brokolici jsem taky už zkoušela ... ale pekla se asi o čtvrt hodiny dýl, než změkla, a tak byla trochu vysušená, pro mne osobně je květák pro tenhle recept lepší.
Hani, děkuju za tip na růžičkovou kapustu, to musím zkusit :-)

24. 11. 2019 17:33

IrenaM

mňamka :-) květák miluju na všechny způsoby

24. 11. 2019 16:58

Veve12

To vypadá moc dobře, už se těším až to ochutnám. To bude doma chutnat i chlapům :-)

24. 11. 2019 16:04

nevzdavatse

To vypadá dobře, díky za inspiraci, určitě zkusím a vyzkouším i s brokolicí.

24. 11. 2019 15:57

martashi

Dobrota už od kouknutí :-)

24. 11. 2019 15:49

filipova

to vypadá velmi dobře a jednoduše, to by stálo za vyzkoušení

24. 11. 2019 15:46

sifaka

Jj, to je výborný. Zrovna mám nachystáno do práce růžičkovou kapustičku s nivou. Mne se na tyhle zeleninové ňamky osvédčily pikantnější sýry a taky když se podaří schwarc.šunka:-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma