- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Grana Padano 32% | 60 |
Slanina anglická | 50 |
Olej řepkový | 10 |
Květák | 600 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2813 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 25,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1407 kJ
Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 12.5, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Květák rozebereme na růžičky, osolíme, opepříme, pokapeme lžicí oleje a promícháme. Vložíme do zapékací misky/remosky, posypeme na kostičky pokrájenou anglickou slaninou a pečeme do měkka (asi 30 minut). Asi 2 minuty před koncem posypeme na hrubo nastrouhaným sýrem - dopečeme do roztavení sýra. Je to moc dobré, přitom jednoduché a rychlé - ideální k večeři, spolu s kváskovým chlebem. Zkoušela jsem totéž s pokrájenou zeleninou co dům dal (viz obrázek č.2: cibule, mrkev, kedluben, cuketa, řepa) a také to bylo vynikající. Sýr lze použít i jiný - vyzkoušela jsem Grana Panado, goudu nebo čedar, vše bylo vynikající. Jednou jsem měla anglické jen 20g, a také to bylo dobré.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Hani, děkuju za tip na růžičkovou kapustu, to musím zkusit :-)