TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pečený květák s anglickou a parmezánem

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Grana Padano 32%60
Slanina anglická50
Olej řepkový10
Květák600

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 2813 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 19, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1407 kJ

Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 12.5, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky, osolíme, opepříme, pokapeme lžicí oleje a promícháme. Vložíme do zapékací misky/remosky, posypeme na kostičky pokrájenou anglickou slaninou a pečeme do měkka (asi 30 minut). Asi 2 minuty před koncem posypeme na hrubo nastrouhaným sýrem - dopečeme do roztavení sýra. Je to moc dobré, přitom jednoduché a rychlé - ideální k večeři, spolu s kváskovým chlebem. Zkoušela jsem totéž s pokrájenou zeleninou co dům dal (viz obrázek č.2: cibule, mrkev, kedluben, cuketa, řepa) a také to bylo vynikající. Sýr lze použít i jiný - vyzkoušela jsem Grana Panado, goudu nebo čedar, vše bylo vynikající. Jednou jsem měla anglické jen 20g, a také to bylo dobré.

Fotografie

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 11. 2019 15:07
Díky za rady :-)
25. 11. 2019 14:42
Muri, já dávám brokolici na pár minut do páry (tak 3) a pak ji prudce zchladím ve studené vodě. Tak zůstane pěkně zelená a šťavnatá a pak bych teprve krátce pekla a zapékala.
25. 11. 2019 14:26
Muri, ty jsi zdatna kuchařka ale možná jsi nezkoušela-kapustičky dát na 10 min do vařící vody!…já na to přišla postupným bádáním. Jako dítě kapustičky nerad v polévkovych mražených smésích. Protože byly převařené!! Eeee. Nevím jestli by se upekly jako květák a nebyly jako pinpongové míčky, suché a tvrdé. Po 10 minutách varu chutnají jako oříšky, mňám:-) pak dej vědět...
25. 11. 2019 13:59
Brokolici jsem taky už zkoušela ... ale pekla se asi o čtvrt hodiny dýl, než změkla, a tak byla trochu vysušená, pro mne osobně je květák pro tenhle recept lepší.
Hani, děkuju za tip na růžičkovou kapustu, to musím zkusit :-)
24. 11. 2019 17:33
mňamka :-) květák miluju na všechny způsoby
24. 11. 2019 16:58
To vypadá moc dobře, už se těším až to ochutnám. To bude doma chutnat i chlapům :-)
24. 11. 2019 16:04
To vypadá dobře, díky za inspiraci, určitě zkusím a vyzkouším i s brokolicí.
24. 11. 2019 15:57
Dobrota už od kouknutí :-)
24. 11. 2019 15:49
to vypadá velmi dobře a jednoduše, to by stálo za vyzkoušení
24. 11. 2019 15:46
Jj, to je výborný. Zrovna mám nachystáno do práce růžičkovou kapustičku s nivou. Mne se na tyhle zeleninové ňamky osvédčily pikantnější sýry a taky když se podaří schwarc.šunka:-)

Naši partneři