TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Celozrnné špagety s mrkvovým ragú, ricottou a pistáciemi

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

rozmarýn, bobkový list, pepř, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 6085 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 205, SAFA (g): 15, Cukry (g): 55, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 2028 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 68.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 18.3, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1.7

Postup přípravy

Cibuli a česnek orestujeme na řepkovém oleji dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájenou mrkev, bobkový list, rozmarýn a vše zprudka orestujeme, po chvíli zalijeme bílým vínem. Víno necháme odpařit, přidáme sekaná rajčata nebo rajčatové pyré, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Na závěr dochutíme dle potřeby solí a citronovou šťávou, lehce vmícháme ricottu a necháme prohřát. Špagety uvaříme dle návodu a vše společně promícháme. Před podáváním posypeme sekanými pistáciemi a strouhaným parmezánem.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři