TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Ovesné tartaletky s vanilkovým krémem a lesním ovocem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

TIP: Místo klasického másla můžete do těsta přidat ořechové "máslo" (například mandlové), které má lepší poměr mastných kyselin.

Ingredience

Dochucovadla:

vanilka

Energetická hodnota celkem: 4660 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 135, SAFA (g): 27, Cukry (g): 34, Vláknina (g): 37, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 777 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 6.2, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Vločky nahrubo rozemeleme nebo použijeme jemné vločky. Smícháme s klasickým (nebo ořechovým) máslem a čekankovým sirupem. Vypracujeme těsto, dle potřeby zředíme vodou, aby nám vznikla kompaktní hmota. Těsto dáme v tenké vrstvě do formiček na tartaletky nebo muffiny a pečeme při 170 stupních cca 15-20 minut. Hotové tartaletky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Připravíme si krém. Pudink uvaříme (v trochu menším množství mléka) a necháme vychladnout. Přikryjeme fólií, aby se nevytvořil škraloup. Až bude mít pokojovou teplotu, vyšleháme společně s ricottou, vanilkou a malinovým (nebo jiným) džemem. Dle chuti můžeme přidat i čerstvé nadrobno nakrájené ovoce. Krém necháme v lednici ztuhnout. Pro nižší obsah tuku lze ricottu nahradit nízkotučným tvarohem, ale s ricottou bude krém jemnější. Případně lze použít i samotný tvaroh ochucený vanilkou a ovocem, pokud bychom si chtěli ušetřit práci s vařením pudinku. Krémem plníme hotové košíčky a dozdobíme čerstvým ovocem. Dle chuti můžeme posypat drcenými ořechy. Z uvedeného množství připravíte celkem 4 větší nebo 6 menších tartaletek.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři