TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Salát z červené čočky

Zpět
  • Autor: Berysvob
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř, čerstvá zelená petrželka, tymián, bobkový list

Energetická hodnota celkem: 3906 kJ

Bílkoviny (g): 63, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 146, SAFA (g): 2, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 42, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 488 kJ

Bílkoviny (g): 7.9, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Červenou čočku dobře propláchneme a dáme na mírný oheň vařit. Přidala jsem do hrnce pár snítek čerstvého tymiánu a bobkový list. Čočka je za pár minut hotová. Do mísy nakrájíme jarní cibulku (hodně zelené natě), nahrubo nasekáme zelenou petržel a přidáme uvařenou čočku. Osolíme, dle chuti čerstvě mletý pepř, lžíci olivového oleje a cca 3 lžíce vinného octa. Zamícháme drobně krájenou sterilovanou červenou kapii a zbylo mi trochu šťávy ze zeleninového leča. Celkový výsledek je rychlý, jednoduchý a velmi dobrý. Před konzumací necháme vychladit.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři