- Autor: lentilka76
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže Basmati (v suchém stavu) | 100 |
Cibulka jarní | 30 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Soyka Silken Tofu | 150 |
Kari pasta červená (bez oleje) | 2 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, feferonka čerstvá nebo sušená
Energetická hodnota celkem: 2993 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 84,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Rýži propláchneme, osolíme a uvaříme. Necháme dobře vychladnout. Na rozpálenou pánev nalijeme olivový olej a osmahneme cibulku. Přidáme vychladlou rýží, promícháme, přidáme feferonku (podle chuti, nemusíme), curry pastu, zatříkneme vodou a prohřejeme. Přidáme vejce, promícháme s rýží. Na vrch nadrobíme tofu. Můžeme podávat buď jako přílohu nebo jako hlavní chod.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.