- Autor: barban
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 9.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tello fix classic | 15 |
Rajčata | 120 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 350 |
Česnek | 10 |
Brambory (syrové) | 130 |
Mrkev | 100 |
Cibule | 160 |
Máslo přepuštěné Ghí | 10 |
Voda | 1800 |
Dochucovadla:
římský kmín, kurkuma, pepř, chilli, koriandr, petržel, citron
Energetická hodnota celkem: 6151 kJ
Bílkoviny (g): 94,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 231,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 63,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 683 kJ
Bílkoviny (g): 10.4, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 25.7, SAFA (g): 1, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.9
Postup přípravy
Ingredience 1 větší cibule 2 lžíce ghí nebo extra panenský olivový olej 2 stroužky česneku 2 střední mrkve 1 rajče 1 střední brambora 1 lžička římského kmínu 1 lžička kurkumy 2 hrnky/350 g žluté nebo červené čočky 1,8 l vody nebo vývaru mořská sůl čerstvě mletý pepř nebo chilli podle chuti Postup 1. Na tuku orestujte do zlata cibulku nakrájenou na kostičky. Když cibulka zkaramelizuje, přidejte česnek, koření a ještě minutku restujte. 2. Ke koření teď můžete přidat zbývající ingredience. To znamená všechnu zeleninu pokrájenou na kostičky a čočku. Zalijte vývarem nebo vodou, posolte a přiveďte k varu. Stáhněte výkon na minimum a přiklopené takto nechte jemně probublávat dokud čočka nebude měkká, přibližně 15-20 minut. 3. Pomocí ponorného tyčového mixéru nebo blenderu polévku rozmixujte na jemné pyré, které dochuťte solí a pepřem, popřípadě pokud je příliš husté, nařeďte vývarem nebo vodou. Servírujte posypané čerstvým koriandrem nebo velkolistou petrželí spolu s citrónem na přikyselení.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.