TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Egyptská čočková polévka

Zpět
  • Autor: barban
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 9.00

Ingredience

Dochucovadla:

římský kmín, kurkuma, pepř, chilli, koriandr, petržel, citron

Energetická hodnota celkem: 6151 kJ

Bílkoviny (g): 94, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 231, SAFA (g): 9, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 63, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 683 kJ

Bílkoviny (g): 10.4, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 25.7, SAFA (g): 1, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.9

Postup přípravy

Ingredience 1 větší cibule 2 lžíce ghí nebo extra panenský olivový olej 2 stroužky česneku 2 střední mrkve 1 rajče 1 střední brambora 1 lžička římského kmínu 1 lžička kurkumy 2 hrnky/350 g žluté nebo červené čočky 1,8 l vody nebo vývaru mořská sůl čerstvě mletý pepř nebo chilli podle chuti Postup 1. Na tuku orestujte do zlata cibulku nakrájenou na kostičky. Když cibulka zkaramelizuje, přidejte česnek, koření a ještě minutku restujte. 2. Ke koření teď můžete přidat zbývající ingredience. To znamená všechnu zeleninu pokrájenou na kostičky a čočku. Zalijte vývarem nebo vodou, posolte a přiveďte k varu. Stáhněte výkon na minimum a přiklopené takto nechte jemně probublávat dokud čočka nebude měkká, přibližně 15-20 minut. 3. Pomocí ponorného tyčového mixéru nebo blenderu polévku rozmixujte na jemné pyré, které dochuťte solí a pepřem, popřípadě pokud je příliš husté, nařeďte vývarem nebo vodou. Servírujte posypané čerstvým koriandrem nebo velkolistou petrželí spolu s citrónem na přikyselení.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři