TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Celozrnná bublanina s lesním ovocem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 55
  • STOB recept
  • Porce: 10.00

Bublaninu podáváme ideálně s jogurtem nebo tvarohem, aby nás více zasytila.

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 6708 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 223, SAFA (g): 9, Cukry (g): 72, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 671 kJ

Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 5.9, Sacharidy (g): 22.3, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Mouku (můžeme použít směs ječné a špaldové nebo jen špaldovou mouku) smícháme s kypřícím práškem a cukrem. V jiné míse si promícháme vejce, olej a mléko. Obě směsi promícháme dohromady a vytvoříme lité těsto. V případě potřeby zahustíme moukou nebo naopak zředíme mlékem. Na závěr opatrně vmícháme borůvky a maliny. Do koláče můžeme použít čerstvé nebo mražené ovoce, čerstvé použijeme na dozdobení. Koláčovou formu si vymažeme a vysypeme a vlijeme těsto. Pečeme při 170 stupních cca 40 minut. Hmotnost hotové bublaniny: 700 g, energetická hodnota na 100 g = 960 kJ. 1 porce odpovídá cca 70 g.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři