- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 22 |
Česnek | 15 |
Rajčata sušená v oleji | 20 |
Rajčata | 130 |
Šmakoun klasik | 100 |
Dýně Hokaido | 400 |
Dochucovadla:
bazalka, pažitka, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2134 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 305 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 4.1, Sacharidy (g): 6.6, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 3.9, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Dýni nakrájenou na kousky pokapeme olejem, osolíme a upečeme do měkka. Rozmixujeme na pyré a necháme vychladnout. Přidáme nastrouhaný šmakoun najemno, prolisovaný česnek, olej, nakrájená čerstvá i sušená rajčata a promixujeme. Na závěr ochutíme bazalkou, pažitkou, pepřem a případně solí. Prostě podle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.