TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Cuketové cupcaky s borůvkami a čokoládovým krémem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 8627 kJ

Bílkoviny (g): 69, Tuky (g): 75, Sacharidy (g): 271, SAFA (g): 37, Cukry (g): 109, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 863 kJ

Bílkoviny (g): 6.9, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 27.1, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 10.9, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

V jedné míse smícháme oba druhy mouky (případně lze použít jen špaldovou nebo klasickou pšeničnou mouku), přidáme kypřící prášek, kakao a cukr. V jiné míse si smícháme vejce, olej a kefír. Cuketu oloupeme a nastrouháme najemno, vymačkáme z ní přebytečnou vodu a přidáme k tekuté směsi. Obě směsi smícháme dohromady, přidáme borůvky a promícháme. Těsto vlijeme do formiček na muffiny a pečeme na 180 stupňů cca 35-40 minut (díky cuketě je těsto mokřejší a je třeba péct déle). V mezičase si připravíme čokoládový krém. Čokoládu necháme rozpustit na vodní lázni a postupně vmícháme do tvarohu. Krém necháme v lednici ztuhnout. Pokud by byl krém příliš tuhý, zředíme trochou mléka nebo jogurtu. Krém není moc sladký, pokud vyžadujete sladší chuť, tak můžete lehce přisladit. Pro krémovější konzistenci krému můžete použít polotučný tvaroh nebo ricottu. Vychladlé muffiny ozdobíme krémem (za pomoci cukrářského sáčku) a ovocem. Z uvedeného množství připravíte cca 10 muffinů.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři