TOPlist
Sledujte nás:

salát s kroupami

Zpět
  • Autor: hejdinka
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, citronová šťáva, tymián, petrželová nať, sůl

Energetická hodnota celkem: 7243 kJ

Bílkoviny (g): 61, Tuky (g): 76, Sacharidy (g): 200, SAFA (g): 31, Cukry (g): 33, Vláknina (g): 34, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 1811 kJ

Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Kroupy dobře propereme a v osolené vodě (nebo zeleninovém vývaru) je uvaříme na skus. Scedíme je, propláchneme a vmícháme do nich lžíci oleje. Cibuli i česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Okurku, papriky i rajčata omyjeme a osušíme. Okurku podélně rozčtvrtíme, odstraníme měkkou část se semínky a zbylou dužinu nakrájíme na kousky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Rajčata rozpůlíme. Salátovou mísu vytřeme česnekem. Vsypeme do ní kroupy a zeleninu. Vše zakapeme zbylým olejem, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, hořčicí a tymiánem a opatrně promícháme. Salát necháme asi 2 hodiny v chladu odpočinout. Pak ho rozdělíme do misek, posypeme petrželí a doplníme pokrájeným sýrem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři