- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Majonéza | 8 | 
| Řecký jogurt bílý 0% (Milko) | 200 | 
| Sůl | 1 | 
| Brambory vařené | 200 | 
| Brokolice | 160 | 
| Mozzarella 45% | 60 | 
| Strouhanka | 28 | 
| Vejce celá průměr | 55 | 
| Olej řepkový | 10 | 
Dochucovadla:
oregano, pažitka, dle chuti česnek
Energetická hodnota celkem: 3371 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 48, 
                                                        Tuky (g): 34, 
                                                        Sacharidy (g): 75,
                                                        SAFA (g): 16,
                                                        Cukry (g): 14,
                                                        Vláknina (g): 10,
                                                        Sůl (g): 4
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 843 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 18.8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Brambory a brokolici si předem uvaříme (brambory ideálně den dopředu). Brambory a brokolici nastrouháme, přidáme i nastrouhanou mozzarellu a vejce. Dochutíme oreganem (nebo jinými bylinkami) a dle chuti osolíme. Z těsta tvarujeme krokety (pokud by těsto bylo moc řídké, zahustíme trochou strouhanky nebo mouky). Krokety obalíme ve strouhance a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Připravené krokety postříkáme lehce olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů cca 25-30 minut. Připravíme si jogurtový dip – řecký jogurt zjemníme trochou majonézy, přidáme nakrájenou pažitku nebo libovolné bylinky a dle chuti trochu prolisovaného česneku. Důkladně promícháme a dle potřeby dochutíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









