TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Masové kuličky na kysaném zelí

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

paprika, bobkový list, pepř, nové koření

Energetická hodnota celkem: 4952 kJ

Bílkoviny (g): 122, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 65, SAFA (g): 19, Cukry (g): 36, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 990 kJ

Bílkoviny (g): 24.4, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Libovější hovězí maso nameleme (nepoužíváme kupované mleté maso, které bývá hodně tučné). K masu přidáme vejce a najemno nastrouhanou mrkev a celer. Promícháme, ochutíme hořčicí, solí a pepřem (můžeme přidat i trochu česneku) a důkladně prohněteme. Ze směsi tvarujeme kuličky. Cibuli nakrájíme a orestujeme dozlatova v kastrolu na řepkovém oleji. Přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku a rajčatový protlak a ještě krátce restujeme. Poté přidáme propláchnuté a překrájené kysané zelí, bobkový list a nové koření a podlijeme trochou vývaru nebo vody a přivedeme k varu. Do zelí opatrně vložíme masové kuličky, dle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme pod pokličkou cca 20 minut, poté můžeme kuličky otočit a dusíme dalších 10-20 minut (dle velikosti kuliček). Dle potřeby dochutíme (omáčku lze zjemnit trochou smetany nebo zakysané smetany) a podáváme s oblíbenou přílohou (například bramborovými noky, knedlíky nebo šťouchanými brambory). Hmotnost hotového pokrmu cca 1800 g, energetická hodnota na 100 g = 270 kJ. Jedné porci odpovídá cca 100 g masových kuliček a 250 g zelí s omáčkou.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři