- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 3.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Salát ledový | 150 |
Mrkev | 120 |
Okurka salátová | 250 |
Tofu uzené průměr | 200 |
Máslo arašídové | 30 |
Sójová omáčka | 10 |
Kokosové mléko | 80 |
Citronová šťáva | 8 |
Dochucovadla:
koriandr
Energetická hodnota celkem: 3289 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1096 kJ
Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 16.7, Sacharidy (g): 13.3, SAFA (g): 6, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 4.7, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme arašídovou omáčku – promícháme arašídové máslo, sójovou omáčku, kokosové mléko a citronovou šťávu (můžeme dát do malé uzavíratelné sklenice a důkladně protřepat). Salát a okurku nakrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky. Zeleninu promícháme a přidáme na kostky nakrájené tofu (dle chuti ho můžeme trochu opéct na pánvi). Salát zalijeme omáčkou a dozdobíme čerstvým koriandrem, můžeme přidat i hrst nasekaných arašídů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.