- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Ajvar | 35 |
| Cibule | 20 |
| Kuskus pšeničný (v suchém stavu) | 55 |
| Okurka salátová | 100 |
| Olivy černé | 15 |
| Rajčata | 80 |
| Tuňák v oleji (po odkapání) | 55 |
| Sůl | 0.5 |
Dochucovadla:
oregano nebo jiné bylinky dle chuti
Energetická hodnota celkem: 1623 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Kuskus zalijeme vroucí vodou (nebo vývarem), osolíme (nebo přidáme libovolné koření), přiklopíme a necháme nabobtnat. Do vychladlého kuskusu přidáme nakrájená rajčata, okurku, červenou cibulku, olivy a ajvar a promícháme. Na závěr jemně vmícháme tuňáka a bylinky dle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






