- Autor: AVATA
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 21.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Jihočeské máslo 82% | 15 |
Olej slunečnicový | 8 |
Vejce celé (vařené natvrdo) | 250 |
Pažitka | 20 |
Paprika červená | 167 |
Paprika zelená | 167 |
Paprika žlutá | 167 |
Zelí čínské | 700 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 533 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 6439 kJ
Bílkoviny (g): 173,
Tuky (g): 57,
Sacharidy (g): 87,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 307 kJ
Bílkoviny (g): 8.2, Tuky (g): 2.7, Sacharidy (g): 4.1, SAFA (g): 1, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájet na kousky, orestovat, okořenit a počkat až pustí šťávu. Potom poprášit moukou, podlít a dusit 20min. Vejce uvařit 15 min. a nakrájet na kousky. Těstoviny Zátkovy vrtule uvařit ve vodě, scedit a propláchnout studenou vodou. Všechna zelenina nakrájet na kousky a smíchat dohromady. Přidat pažitku a dát do lednice. Možno podávat studené i teplé, s vytvořenou šťávou nebo s bílým jogurtem. 1 porce = 100g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.