- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 16.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
| Hruška | 300 |
| Jogurt bílý polotučný průměr | 150 |
| Kypřící prášek do pečiva | 12 |
| Mouka špaldová celozrnná | 180 |
| Olej řepkový | 80 |
| Vejce celé (syrové) | 110 |
| Vlašské ořechy (nesolené) | 30 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 9111 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 117,
Sacharidy (g): 219,
SAFA (g): 49,
Cukry (g): 90,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 569 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 13.7, SAFA (g): 3.1, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a jogurt a dobře promícháme. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto nalijeme do kulaté formy, navrch rozložíme na plátky nakrájené hrušky a posypeme skořicí a ořechy. Pečeme cca 35 minut (kontrolujeme špejlí).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






