- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.3 |
Strouhanka | 20 |
Mléko polotučné průměr | 10 |
Vejce celá průměr | 8 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Telecí kýta (syrová) | 140 |
Olej běžný (průměr) | 15 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1633 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 24,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnuté díly kýty nakrájíme přes vlákno na tenčí řízky, naklepeme je, na okrajích mírně nařízneme a osolíme. Připravené řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích a ve strouhance a usmažíme v horkém tuku po obou stranách dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.