TOPlist


Zapékané těstoviny se špenátem a uzeným masem

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl1.6
Vejce celá průměr20
Česnek1
Špenát krájený mražený 120
Mléko polotučné průměr60
Mouka pšeničná hladká7
Cibule8
Těstoviny průměr syrové100
Uzený bok100
Olej běžný (průměr)10

Energetická hodnota celkem: 3651 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 82 SAFA (g): 17 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 4


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý

Postup přípravy

Uzený bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme v osolené vodě skoro doměkka. Uvařené scedíme a propláchneme studenou vodou. Částí tuku vymastíme pekáč. Na zbylém tuku osmažíme dorůžova očištěnou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme prosátou mouku a usmažíme světlou zásmažku. Zalijeme ji mlékem, osolíme, opepříme a dobře provaříme. Do uvařené omáčky přidáme špenát, povaříme ho, okořeníme utřeným česnekem, dochutíme solí a spojíme s těstovinami a nakrájeným bůčkem. Vymaštěný pekáč naplníme směsí, zapečeme a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a dopečeme dozlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma