TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pohankový salát se zeleninou a uzeným lososem

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, bazalka nebo jiné bylinky

Energetická hodnota celkem: 3041 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 97 SAFA (g): 5 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1521 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 48.5 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 1

Postup přípravy

Řepu uvaříme den předem do poloměkka (vaříme ve šlupce s bobkovým listem a svazkem tymiánu). Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou. Dvojnásobné množství vody než je pohanky osolíme a uvedeme do varu, vsypeme pohanku, promícháme, hrnec přikryjeme pokličkou, vařič vypneme a necháme pohanku v teple dojít(nejlépe den předem) Celer a mrkev očistíme a nastrouháme na hrubo: dusíme v troše vody do poloměkka. Řepu oloupeme, nastrouháme, přidáme šťávu z půlky citronu, promícháme. Uzeného lososa(nejlépe vcelku) rozdělíme na malé kousky. Vše smícháme dohromady. Ozdobíme hoblinkami parmezánu.

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 04. 2014 20:12
To vypadá dooooooobře. To se snad nedá nevyzkoušet. Díky.
16. 04. 2014 20:18
všechno co mám ráda, určo vyzkouším
15. 04. 2014 20:26
To se mi líbí.
15. 04. 2014 12:48
To se mi líbí. Jdu zkusit koupit pohanku.
26. 03. 2014 23:16
Zaujal ma tento receptík, řepa čeká v lednici, pohanka už pár mesiacov v šuplíku a dnes som kúpila lososa. Tak zajtra mám v pláne ho vyskúšať.Určite to bude mňamka:-)
04. 03. 2014 15:48
Přidávám můj poznatek: já pohanku nechám přejít varem a celý hrnec (včetně pokličky) zabalím do utěrky a dám "do peřin". Tak za hoďku je akorát, případný zbytek vody zcedím.
Jinak losos s pepřem (takový kousek vcelku) z Lidlu - nemá konkurenci :-)
04. 03. 2014 14:16
afrais: petržel by asi použít šla, já ji moc nemusím, mně se zdá hodně aromatická (ale to může být pro někoho i celer :-) )
Motylka: tenhle postup přípravy pohanky se nazývá zápara, a podle návodu se nechává dojít 12-16 hodin ... takže asi nejlíp den předem a nechat dojít přes noc. Když bys ji dělala až těsně před přípravou salátu, asi bys ji musela vařit déle
04. 03. 2014 12:49
To zní jako tip na nějako večeři či oběd.
04. 03. 2014 12:37
Taky kupuju uzeného lososa v Lidlu, ten je výbornej, nejlepší je ten s pepřem ! Takže určitě v nejbližší době zkusím...slibuju! Akorát se zeptám, proč tu pohanku mám vařit den předem?
04. 03. 2014 12:16
To vypadá velmi jedle.
04. 03. 2014 12:14
musím vynechat celer (zkusím možná petržel?), ale jinak se mi sbíhají sliny! :-)

Naši partneři