- Autor: zandal
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zelí bílé hlávkové | 1300 |
Mrkev | 40 |
Cibule | 40 |
Celer bulva | 60 |
Majonéza Original (Hellmann´s) | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, ocet, cukr
Energetická hodnota celkem: 4238 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 74,
Sacharidy (g): 81,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1060 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Bílé zelí nakrouháme na tenké plátky a ještě příčně překrájíme na asi centimetr velké kousky. Zasypeme přibližně jednou lžící soli, důkladně promícháme a asi 20 - 30 minut ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutiny částečně slijeme. Podstatné je důkladné ruční promačkání zasoleného zelí. Mrkev nastrouháme nahrubo, celer najemno a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše důkladně promícháme se zelím. Zálivku si připravíme smícháním cukru a majonézy. Suroviny na salát promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí dle potřeby a uložíme do chladničky.Před podáváním opět dobře promícháme
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.