TOPlist


Pomazánka z pečeného kuřete

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 10

Lehká pomazánka. Ideální na zpracování zbylého kuřecího masa. Suroviny odpovídají cca 1 pečenému kuřecímu prsu.

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibulka jarní20
Kuřecí prsa bez kůže (syrová)150
Jogurt bílý polotučný průměr30
Okurky sterilované průměr120
Hořčice plnotučná průměr12

Energetická hodnota celkem: 929 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 10 SAFA (g): 1 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 465 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 5 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 3.5 Vláknina (g): 0.5 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce okurkového nálevu, hrst nasekané pažitky

Postup přípravy

Upečené studené kuře důkladně obereme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, okurky a ostatní ingredience a jemně rozmixujeme tyčovým mixérem. Dle chuti dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, můžeme přidat jogurt nebo nálev dle potřeby. Na závěr vmícháme hrst nasekané pažitky. Podáváme s celozrnným pečivem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 07. 2017 18:47

otylie

Super zase něco jiného než ze zbytku kuřete je většinou rizoto....

31. 05. 2017 14:12

Slonik71

Děkuji za další tip na pomazánku

21. 05. 2017 23:22

Hanuja

Určitě vyzkouším.

23. 01. 2017 19:59

lucaj3

Zajímavé :)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma