TOPlist


Tuňáková pomazánka s kapary

  • STOB recept
  • Autor: Karolína Fourová
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tuňák v oleji (po odkapání)150
Kapary30
Vejce celé (vařené natvrdo)40
Gervais lightlife80
Citronová šťáva20

Energetická hodnota celkem: 2033 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 5 SAFA (g): 11 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1017 kJ

Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 2.5 SAFA (g): 5.5 Cukry (g): 1.5 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Poté v robotu nebo tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka tuňáka, žervé light a šťávu z poloviny citrónu, osolíme a opepříme. Vejce oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a jemně vmícháme do pomazánky. Na závěr přidáme lžíci malých kaparů. Podáváme s celozrnným pečivem nebo jako dip k zelenině pokrájené na hranolky.

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

29. 10. 2017 08:35

eva.ri

Diky. Urcite vyzkousim.

23. 10. 2017 09:40

Yogii

Tuňáka mám ráda v jakékoli podobě.

23. 10. 2017 09:01

Anina1

Máš to hezky upravené. Dělám podobně jen bez kaparů -:)

02. 04. 2017 20:12

ajanka

Něco podobného dělám, mám tohle moc ráda :-)

23. 01. 2017 19:58

lucaj3

To vypadá luxusně zítra jdu hned zkusit.:):)

29. 07. 2016 11:44

madridacka

Tuňákovou pomazánku (tuňák, vejce a gervais) miluji, díky za inspiraci, ochutím ještě přídavkem kaparů.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma